Legyen zöldebb a mezőgazdaság!
HU | EN

Dominátor Extra 608 SL

Magas koncentációjú, korszerű hatásfokozóval ellátott totális gyomirtó.
Magról kelő, évelő, és fás-szárú gyomok ellen egyaránt eredményesen működik

Danuba Dominátor Extra 608 SL

480 g/liter glifozátot tartalmaz, ami 608 g/liter glifozát dimetil-ammónium só. Ez a sóforma megkönnyíti a hatóanyag levélbe való bejutását, valamint a Dominator Extra 608 SL speciális adalékanyagainak köszönhetően jól használható nehezen írtható gyomok ellen is.

Hatása fokozható az Inferno adjuváns hozzáadásával.

Felhasználható vetés előtt, vetés után, de kelés előtt (PRE) deszikkálásra vagy tarlókezelésre is.

Javasolt technológia:
Magról kelő gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott alacsonyabb dózisban kell alkalmazni. Magról kelő kétszikűek esetében azok 4-8 valódi leveles fenológiájában, magról kelő egyszikű gyomnövényeknél 3-5 leveles állapotban kell a kezelést elvégezni.
Évelő kétszikű, valamint évelő egyszikű gyomnövények esetében azok intenzív növekedési szakaszában kell a készítményt kijuttatni, hogy a hatóanyag a gyomnövény föld alatti szaporító képleteibe is lejusson. Tarackbúza, fenyércirok, nád ellen kedvezőbb hatás érhető el ősszel, amikor a tápanyag áramlása a rizómák felé a legintenzívebb. Szulák-félék ellen a virágzás idején, mezei acat ellen annak tőlevélrózsás állapotában van a kezelés optimális időpontja.
A meteorológiai körülményeket figyelembe véve a glifozát hatóanyag 15-25°C között és magas páratartalom mellett a leghatásosabb. A hatás kifejtéséhez fontos, hogy a kezelést követően 6 órán belül ne hulljon csapadék, és a hatóanyag maradéktalanul felszívódhasson a gyomnövényben A készítmény nem szelektív, a gyomnövényektől megvédendő kultúrnövényre nem kerülhet a hatóanyag, mert azt károsíthatja.
Felhasználható: szántóföldi- és kertészeti kultúrákban
Hatóanyag: 608 g/l glifozát dimetil-ammónium só (480 g/l glifozát)
Dózis: 1,5-4,5 liter/ha
Kiszerelés: 20 liter
Minőségét 5-30 fok között, közvetlen napfénytő védett száraz raktárban, eredeti csomagoló anyagban tárolva 36 hónapig megtartja. A Danuba a termékeinek optimális hatásához, 25 fok alatti kijuttatási hőmérséklet szükséges.